Een studentenlening is zoals de naam reeds doet vermoeden een lening welke studenten af kunnen sluiten om hun dagelijks leven een beetje eenvoudiger te maken. Studenten proberen vandaag de dag zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan, maar vergeten vaak dat het leven aardig wat geld kost. We moeten er immers iedere dag voor zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om te kunnen eten, maar ook om te voldoen aan andere kosten zoals water en elektriciteit. Een studentenlening lijkt dan ook voor velen de ideale oplossing.

Een studentenlening kenmerkt zich door enkele bijzondere bepalingen die niet van toepassing zijn op standaard kredieten. In eerste instantie is er het maximum te lenen bedrag welke wordt bepaald aan de hand van de woonsituatie. Zoals te verwachten valt zijn het de ouders die bij een studentenlening borg staan voor hun kind(eren). Een zeer belangrijk voordeel van de studentenlening is de mogelijkheid om pas af te beginnen betalen na de studie (dus niet meteen na afsluiting van de overeenkomst). Op deze manier wordt studenten de mogelijkheid geboden om zich volledig te kunnen concentreren op hun studie.

Om af te sluiten willen we nog als tip meegeven dat de laatste jaren steeds meer en meer hogescholen en universiteiten hebben beslist om hun studenten eveneens de mogelijkheid te bieden een studentenlening af te sluiten. De voorwaarden van deze lening hangen af van school tot school en van universiteit tot universiteit, maar de kostprijs ligt in de meeste gevallen nog lager dan wanneer u bij een bank gaat aankloppen. Overweeg dus ook zeker indien mogelijk om uw studentenlening bij uw school of universiteit af te sluiten.