minilening4Soms heb je nood aan het lenen van een klein bedrag omdat je wordt geconfronteerd met een onverwachte herstelling van je wagen of iets duurder doktersbezoek. Een minilening vormt dan een perfecte oplossing! Bij een minilening, ook wel een flitskrediet genaamd, kan je op een snelle manier een beperkte som geld lenen.

Soms is de tijd nodig tussen aanvraag en lening slechts 10 minuten! De procedure kan zelfs via sms gebeuren (sms-lenen) of online. De looptijd van de lening is meestal ook erg beperkt tot maximaal 30 dagen afhankelijk van het bedrag dat je uitleent. De grote voordelen van zulke snelle minileningen zijn vanzelfsprekend de snelheid waarbij kan geleend worden en het feit dat bijna iedereen van deze service kan genieten ongeacht je financieel draagvlak. Je kan enkel lenen indien je ouder bent dan 21 jaar en de kredietverstrekker zal eerst jouw financiële achtergrond controleren om het maximale uitleenbedrag te bepalen.

Een nadeel is de grote kost die zulke leningen met zich meedragen, de interest bedraagt meestal rond de 20%. Dit betekent dat u voor elke 100 euro dat u leent, 120 euro moet terugbetalen en wie er niet in slaagt zijn lening op tijd af te lossen staat een fikse boete te wachten!

Een minilening vormt dus een ideale oplossing voor die kleine onverwachte dingen, doch hou steeds in gedachte dat de interest op zulke bedragen erg hoog kunnen oplopen! Als er grotere bedragen nodig zijn, zijn er natuurlijk  andere opties, maar het regelen hiervan duurt iets langer maar  zijn wel voordeliger. Kijk maar eens op de websites van de geldverstrekkers.