Cetelem biedt tal van leningen aan met ieder hun eigen kenmerken, voordelen, JKP en voorwaarden. Om ervoor te zorgen dat het echter steeds eenvoudig blijft om een duidelijk beeld van de lening te krijgen, is op de website de nodige informatie opgenomen met een lening simulatietool per type lening. Het enige wat je moet doen om hier gebruik van te maken, is op de lening klikken die je wenst te simuleren en de toepassing te gebruiken.

Hoe werkt de simulator van Cetelem?

De simulator van Cetelem blinkt uit door zijn eenvoud. Twee balken laten toe om een bedrag en een termijn te kiezen. Beiden kunnen snel gewijzigd worden en de maandbedragen die in beeld komen passen real-time aan zodat je steeds een correct beeld krijgt. Wie het schuiven op de balken onhandig vindt, kan de cijfers invoegen via een veld. Ook in dat geval wijzigen de bedragen ogenblikkelijk. Het jaarlijks kostenpercentage staat duidelijk aangegeven zodat je steeds een zicht hebt op de prijs van de diverse leningen. Wanneer er speciale acties zijn of voorwaarden is ook deze informatie zichtbaar op de pagina van de lening.

Online aanvragen

Wanneer je een simulatie hebt uitgevoerd en overtuigd bent van de lening, dan ben je in de mogelijkheid om deze geheel online aan te vragen. Cetelem voorziet hier een duidelijk invulformulier waarop gegevens zoals je inkomsten, uitgaven, gezinssituatie, woonsituatie en dergelijke worden gevraagd. Daarnaast worden ook nog enkele documenten opgevraagd ter ondersteuning van deze informatie. Je kunt de documenten eenvoudigweg inscannen en per mail naar Cetelem versturen, samen met het ingevulde formulier. De beslissing of je leenaanvraag al dan niet aanvaard is, krijg je in een mum van tijd evenals de nodige documenten om alles te finaliseren.

bezoek website Cetelem

Liever persoonlijk contact?

Heb je de Cetelem leensimulator gebruikt en wil je een lening aangaan, maar heb je nog vragen, dan kan je opteren om contact op te nemen met een professionele medewerker. Enerzijds kan dit per mail of telefoon, anderzijds kan je langsgaan in één van de vele kantoren van Cetelem. Een voordeel hierbij is de extra leensimulatie die je kunt laten uitvoeren. Wanneer een simulatie wordt gedaan waarin al je gegevens dadelijk correct en in detail zijn uitgevoerd, zal het resultaat namelijk veel nauwkeuriger zijn dan bij de basissimulator die op het internet te vinden is. Bovendien kan de medewerker je helpen met het kiezen van de lening die het beste bij jouw verwachtingen past.

Een lening simulatie als leidraad

Belangrijk om in het achterhoofd te houden bij een lening simulatie is dat dit slechts een leidraad is en geen feitelijke informatie. Omdat snelheid en gebruiksgemak essentieel zijn, beperkt Cetelem zijn simulator tot de basis. Dit wil zeggen dat de opgegeven sommen wel ongeveer correct zullen zijn, maar er een klein verschil kan optreden wanneer je met exacte gegevens gaat werken. Gelukkig zijn deze verschillen in die mate klein dat de simulatie een prima basis is om beslissingen op te baseren.

bezoek website Cetelem