Lenen is iets waar we allemaal in ons leven wel eens mee te maken krijgen. Denk hierbij aan het lenen van geld voor de aankoop van een eigen huis, een lening voor een auto, etc. In principe brengt het aanvragen van een lening vandaag de dag niet bijzonder veel problemen meer met zich mee, maar wat wanneer u op de zwarte lijst staat? Mensen die bijvoorbeeld reeds met een aanzienlijke schuld zitten en die toch willen gaan lenen wordt vaak geen alternatief meer geboden. Of toch? Is het met andere woorden nog wel mogelijk om een lening aan te gaan wanneer u op de zwarte lijst staat? Het antwoord op die vraag is ja!

Het enige probleem dat u zult ondervinden is dat banken geen interesse meer zullen hebben in het verstrekken van een lening. Toch heeft u om geld te lenen in principe geen bank nodig. Het is bijvoorbeeld wel nog steeds een mogelijkheid om geld te lenen aan een privé persoon of bij bepaalde financiële kantoren die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen aan mensen die op de zwarte lijst van de banken staan. U dient er in dit laatste geval wel steeds rekening mee te houden dat de voorwaarden vaak veel strikter zijn en het maximum te lenen bedrag aanzienlijk lager ligt dan wanneer u een lening bij de bank zou afsluiten.

Wanneer u toch opnieuw bij de bank wenst te lenen zult u er in eerste instantie voor moeten zorgen dat u van de zwarte lijst wordt geschrapt en dat kan enkel en alleen door al uw openstaande schulden af te lossen.