Je gaat een lening in volle vertrouwen aan bij je bank of bij die lieve mevrouw. Je lening is bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Een beperkt bedrag dat je voor relatief korte tijd nodig had, voor een dringende reparatie van je auto, of een kleine verbouwing of misschien ziekenhuiskosten. Een reis om je eindelijk te ontspannen komt ook veel voor.
De rente is een beetje hoger, maar per maand is de afbetaling best te dragen.

Je bankdirecteur begrijpt je situatie en heeft het nodige voor je gedaan. Misschien heeft hij contact genomen met het hoofdkantoor om toch voor jou een uitzondering te bekomen. Een uiterst vriendelijk en professioneel man die je echt wil helpen.

Je maandelijkse betalingen verliepen zonder probleem, totdat je onverwacht zonder werk viel, of andere grote noodzakelijke kosten had. Je kon die maand niet betalen, en je kreeg een kort briefje van de bank waarin je gewezen werd op je “vergetelheid”. De volgende maanden kon je ook niet betalen, tenslotte moet je nog leven. De bank schreef je nog twee keer aan.invorderingsbedrijf

En dan krijg je plots een brief of een telefoon van een bijzonder onvriendelijk persoon die op een bijzonder grove manier de resterende schuld opeist.  Wat is er gebeurd?
De bank of die lieve mevrouw heeft, na 3 onbetaalde aflossingen, je schuld doorgegeven aan een gespecialiseerd incasso- of invorderingsbureau. Dat bureau zal je vanaf nu zwaar onder druk zetten. Eerst schriftelijk, dan telefonisch en dan via het gerecht.  Geen pretje en dit duurt tot je betaalt.