Wanneer u iets zuiniger met uw geld wilt omgaan en hierbij tevens rekening wilt houden met het milieu doet er verstandig aan om zonnepanelen aan te schaffen en deze op uw huis te plaatsen. Veel mensen willen dit en maar weinig mensen doen dit, de reden hiervoor is de hoge kosten die er aan verbonden zitten. De Dexia bank heeft hiervoor een zogenaamde groene lening welke bij de Dexia bank “groen krediet” heet. Deze lening heeft een looptijd van 1 – 30 jaar en is geschikt voor iedereen met een eigen woning. Het verkregen krediet van de lening mag uitsluitend gebruikt worden voor energiebesparende verbouwingen, hier valt de investering in zonnepanelen natuurlijk perfect in.

Naast de voorwaarde dat u over een eigen woning dient te beschikken kent de Dexia bank nog een aantal voorwaarden waarin u moet voldoen om een groene lening voor zonnepanelen te krijgen. Op hun website is hier meer over te lezen.

Kijk echter ook even op de website van Cetelem welke gespecialiseerd is in dit soort leningen, met aanzienlijk betere tarieven en de laagste JKP.