Argenta is één van de meest voordelige banken om een groene lening bij af te sluiten. Naast groene leningen bieden ze natuurlijk allerlei andere soorten leningen aan. Dat een groene lening een stuk voordeliger is om af te sluiten dan een soortgelijke verbouwingslening is bij Argenta duidelijk te zien. Het interestpercentage is voor de verbouwingshypotheek 5,75% terwijl de groene lening slechts een interestpercentage kent van ongeveer 5%. Zoals u waarschijnlijk wel weet mag het verkregen bedrag na afsluiten van de groene lening uitsluitend gebruikt worden aan energiebesparende verbouwingen in en rondom uw huis.

Bij het afsluiten van een groene lening ontvangt u tevens van de overheid nog een bonus. Deze bonus bestaat uit 1,5% interestkorting van de afgesloten groene lening. De overheid maakt dit bedrag over aan Argenta en deze stort het volledige bedrag vervolgens op uw rekening. Naast directe financiële voordelen heeft een groene lening ook belastingvoordelen.

Kijk echter ook even op de website van Cetelem welke gespecialiseerd is in dit soort leningen, met aanzienlijk betere tarieven en de laagste JKP.