De groene lening is een lening welke in het leven werd geroepen om mensen die over een eigen woning beschikken en die willen investeren in bijvoorbeeld groene energie tegemoet te komen in de hoge kosten die een lening vaak met zich meebrengt. De voorwaarden die verbonden zijn aan een groene lening werden de voorbije jaren aanzienlijk aangepast aan de noden van de hedendaagse markt. De maximale looptijd werd aangepast van 10 naar 15 jaar en ook het minimum te lenen bedrag werd drastisch naar omlaag getrokken.

De groene lening brengt enkele niet te onderschatten voordelen met zich mee. Wanneer we de lening gaan vergelijken zien we dat de rente (ongeveer 5 %) vergelijkbaar is met de laagste rentes die worden verstrekt op persoonlijke leningen. Daarnaast biedt een groene lening eigenaars van een woning de mogelijkheid om, wanneer ze de woning willen verkopen, hun lopende groene lening in één keer vroegtijdig af te betalen en dat zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het niet alleen mogelijk om een groene lening af te sluiten voor groene energie, maar ook voor bijvoorbeeld aanpassingen die de isolatiewaarde van uw huis verbeteren.

Kijk echter ook even op de website van Cetelem welke gespecialiseerd is in dit soort leningen, met aanzienlijk lagere tarieven en de laagste JKP.