Als ik het goed begrijp ben je dus op zoek naar de goedkoopste hypotheek van dit moment? Wij kunnen je niet direct vertellen waar je deze zult vinden, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je naar kunt kijken. Zo is het erg belangrijk om te kijken naar het rentepercentage. Per bank verschilt deze namelijk. In dit artikel zullen wij je enkele tips geven om de goedkoopste hypotheek te vinden.

Wij raden je aan om te gaan vergelijken. Dit is heel erg eenvoudig. Maak enkele afspraken bij verschillende banken. Neem een uitdraai mee van je laatste loonstrookje. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken bij drie grote banken zoals de Rabobank, SNS en ING. Elke bank zal haar persoonlijke berekening maken en je vertellen hoeveel geld je kunt lenen en welk maandbedrag je daarbij zult moeten betalen. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke bank jou de goedkoopste hypotheek aanbied.

Je moet wel goed beseffen dat de goedkoopste hypotheek niet altijd de beste is. Dit klinkt misschien raar, maar er zijn heel veel verschillende soorten hypotheekvormen. Een spaarhypotheek is vaak duurder dan een aflossingsvrije hypotheek. Echter bied een spaarhypotheek veel meer zekerheid. Je spaart het hele hypotheek bij elkaar namelijk. Als je de hypotheekaanbiedingen van de banken gaat vergelijken, moet je dus wel goed opletten of ze alle drie de zelfde hypotheekvorm hebben. Je kunt de maandlast van een spaarhypotheek namelijk niet gaan vergelijken met die van een aflossingsvrije hypotheek.

Wij wensen je veel succes bij het vinden van een goede hypotheek die niet te duur is. Laat je goed informeren door de bank en ga vooral op verschillende plekken kijken, zodat je een idee hebt van de verschillende mogelijkheden.