Goedkoop lenen is iets wat we allemaal wel willen. De eerste vraag die we ons echter moeten stellen is of het vandaag de dag nog wel mogelijk is om goedkoop te lenen. In ieder geval dient u steeds in uw achterhoofd te houden dat lenen altijd geld kost. Hoe goedkoop een lening ook mag zijn, u zult altijd meer geld kwijt zijn dan u in eerste instantie heeft gekregen. We kunnen stellen dat u bij het zoeken naar een geschikte lening met twee zaken rekening dient te houden die zullen bepalen of u goedkoop leent of niet.

In eerste instantie is er de lening zelf. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat de ene kredietvorm aanzienlijk duurder is dan de andere. Dat brengt ons meteen bij het tweede en belangrijkste punt wanneer het aankomt op de kostprijs van uw lening, namelijk de rente. Goedkoop lenen bestaat er voornamelijk in om de te betalen rente zo laag mogelijk te houden.

De fout die heel veel mensen maken bij het afsluiten van een lening is dat er enkel en alleen wordt gekeken naar het percentage rente welke in rekening wordt gebracht. Dit is natuurlijk ook belangrijk, maar het is minstens even belangrijk om te weten of het bijvoorbeeld om een vaste of flexibele rente gaat. Hou er tenslotte ook rekening mee dat bij de ene kredietvorm de rente wordt berekend aan de hand van het volledige geleende bedrag en bij de andere kredietvorm aan de hand van het resterende af te lossen bedrag.

We kunnen om te besluiten dus heel eenvoudig stellen dat goedkoop lenen vooral een kwestie is van goed na te denken over welke lening de beste voorwaarden weet te bieden tegen de scherpste prijs en dat de te betalen rente daar een uiterst belangrijke rol in speelt.