We kunnen allemaal wel eens dat extra duwtje in de rug gebruiken tijdens die renovatiewerken aan het huis, voor de aankoop van je droomwagen of om je verhuiskosten te betalen.

Iedereen moet wel eens geld lenen om zijn of haar doelen te verwezenlijken. Echter er zijn enkele regels waar iedereen aan moet voldoen en zich aanhouden om geld te lenen. Eerst en vooral moet je ouder zijn dan 18 jaar, indien je onder de 18 bent kunnen je ouders wel een lening voor je aangaan, maar dan blijven zij wel aansprakelijk indien er iets misloopt! De meeste kredietmaatschappijen  zoals de BeoBank weten ook graag aan wie ze geld uitlenen en bekijken vooral of je voldoende inkomsten hebt om de afbetaling te kunnen maken.

Sommige leningen kan je enkel aangaan onder welbepaalde voorwaarden, dus informeer je hier zeker op voorhand over. Enkele meer specifieke leningen zijn goedkoper dan andere, afhankelijk welke reden je hebt om het geld te lenen. Je kan een sociale lening aangaan indien je een huis of appartement wil kopen, of een groene lening voor energiebesparende maatregelen die je uitvoert aan je eigendom. Bij het opstarten van je eigen zaak bestaan er dan weer zakelijke leningen welke beginnen met bedragen vanaf 5000 euro.

Let wel! De meeste banken en kredietmaatschappijen weten graag de reden waarvoor je geld leent, zij willen immers weten waarin ze investeren. Onderteken zeker niet zomaar een offerte, laat je desnoods bijstaan door iemand die ook verstand heeft van de kleine lettertjes in de leningovereenkomst. Maar als puntje bij paaltje komt is geld lenen voor iedereen weggelegd.