ecokrediet1Ecokrediet

Een ecokrediet is een lening die je kunt aanvragen wanneer je een ecologisch gunstige investering wilt doen in je woning. Je krijgt dan een soort persoonlijke lening, maar aan een veel beter tarief dan de standaard persoonlijke lening. Natuurlijk komt niet elke investering of verbouwing in aanmerking voor het ecokrediet. De zaken die wel gelden voor de aanvraag van een ecokrediet variëren per bank of leenkantoor, maar veelvoorkomend zijn volgende investeringen.

De vervanging of het onderhoud van een oude verwarmingsketel. De reden hiervoor is de enorme energiebesparing die hierdoor bekomen kan worden. Ook een systeem laten plaatsen voor verwarming door middel van zonne-energie kan je doen door middel van een ecokrediet. Daarnaast is de aankoop van zonnepanelen ook goed voor een aanvraag. Zij zorgen er immers voor dat je zonne-energie omzet in elektrische energie waardoor je energiefactuur behoorlijk zal dalen. In sommige gevallen ga je zelf meer energie aanmaken dan je eigen verbruik en draai je de meter dus terug. Nog andere aankopen of werken die in aanmerking komen zijn de plaatsing van systemen die geothermische energie produceren, het plaatsen van thermostatische kranen, een kamerthermostaat met tijdschakelaar of dubbele beglazing. Ook een verbeterde isolatie van je dak, vloer of muren kan aan een voordelige intrest gebeuren, evenals een energieaudit van je woning.

Naast al deze werken, zijn er nog enkele andere mogelijkheden, maar dit hangt af van het beleid van de bank waar je het ecokrediet aanvraagt. Het loont dus zeker om je voldoende te informeren bij de verschillende mogelijke aanbieders.

Bekijk hier de mogelijkheden voor het afsluiten van een ecokrediet