comfortlening2De comfortlening is een vorm van een persoonlijke lening. Dit wil zeggen dat de intresten vrij hoog liggen gezien er geen doel gegeven moet worden voor de lening. Bij verschillende aanbieders echter, bestaat de mogelijkheid om een comfortlening af te sluiten waarbij wel een bestemming voor het geleende bedrag wordt opgegeven en bijgevolg een lagere intrest bekomen kan worden.

Zoals gezegd zijn er meerdere aanbieders van een comfortlening. De exacte inhoud en voorwaarden echter zijn niet bij elke aanbieder hetzelfde. De basis van de comfortlening daarentegen wel. Het is een persoonlijke lening, er dient een minimumbedrag geleend te worden en in functie daarvan kan een termijn bepaald worden. Op het geleende bedrag wordt dan intrest betaald, afhankelijk van termijn, bedrag en soms ook doel van de lening.

Naast de eigenschappen van de lening kunnen ook de voorwaarden tot aanvaarding verschillen per aanbieder. Elke bank of ieder leenkantoor heeft zijn eigen set regels die bepalen of ze het risico willen nemen om je een lening aan te bieden. Er zijn wel enkele basisregels die nagenoeg overal hetzelfde zijn. De maandelijkse afbetalingen mogen maar een bepaald percentage van je inkomen betreffen en je dient te beschikken over bewezen inkomsten. Ook wordt er altijd rekening gehouden met je maandelijkse vaste uitgaven. Uiteindelijk is je effectieve inkomst het verschil tussen wat je ontvangt en wat je zeker dient af te geven.

Om de beste comfort lening te krijgen, kan je vooraf alle informatie op internet opzoeken bij de verschillende aanbieders en met elkaar vergelijken.Daarvoor staan op de websites meestal een simulator.

U kunt dit hier vrijblijvend proberen