stookolietankvullen

Je bent van oordeel dat het nu het ogenblik is om je stookolietank te vullen of je kan deelnemen aan een gezamenlijke aankoop. Je hebt al met vrienden overlegd en je leest op het internet dat de prijzen zullen stijgen omwille van politieke onlusten in het buitenland. Kortom je bent overtuigd dat je enige winst kan maken door nu te kopen.

Ook je leverancier verwacht een stijging van de prijs, hoewel niemand ooit zeker is.

Je dacht wel je tank pas binnen enkele maanden te vullen, je hebt dat geld op dit ogenblik niet. Je hebt wel ruimte voor een korte lening, maar gezien je lage inkomen heb je niet voldoende bijeen gespaard voor een volle stookolietank.

Van een vriend, die zijn tank wel moet laten vullen omdat ze zo goed als leeg is, heb je gehoord dat je bij Beobank voor dergelijke gevallen een “energielening”  kan krijgen.

De voorwaarden van die lening kan je makkelijk op het internet raadplegen, maar we geven je hieronder een beknopt overzicht:

Het is een lening die enkel aan een particulier (dus niet aan bedrijven) toegekend wordt voor het gans of gedeeltelijk vullen van je stookolietank. Dat moet bewezen worden door een factuur of een bestel- of leveringsbon. Je leent op 12 maanden een bedrag van 500 tot 2500 euro aan een uiterst interessante JKP (jaarlijks Kostenpercentage).

Wat je best doet is op de website van Beobank – de energieleningsimulatie uit te voeren. Dan weet je dadelijk welk bedrag je maandelijks zal afbetalen. Kijk maar eens op de website.