Uw autoverzekering berekenen is vandaag de dag een stuk eenvoudiger dan vroeger het geval was. Waar u vroeger verplicht was om voor het berekenen van uw autoverzekering een beroep te doen op een verzekeraar en er ook daadwerkelijk bij langs te gaan kunt u anno 2011 uw autoverzekering berekenen van thuis uit. De websites van zowat iedere bank of financiële instelling maken het immers voor iedereen op een zeer eenvoudige manier mogelijk om hun autoverzekering te berekenen. Het berekenen van de autoverzekering kent een vrij standaard verloop.

Er zijn autoverzekeringen die zeer uitgebreid zijn en die dan ook uit verschillende fasen of “delen” bestaan. Allereerst zal er gevraagd worden naar informatie over de auto waarvoor u de verzekering wenst af te sluiten. Het merk, het bouwjaar, maar ook de brandstof waar gebruik van wordt gemaakt zijn bepalend voor de prijs van de verzekering. Daarnaast zult u aan moeten geven welke verzekering u precies wenst. Kiest u er voor om enkel de WA of BA verzekering af te sluiten of gaat u voor een beperkt casco dekking? Ook een full casco behoort natuurlijk nog steeds tot de mogelijkheden.

Hoe dan ook spreekt het voor zich dat ook het type verzekering net als de informatie over de bestuurder mede bepalend zullen zijn voor de uiteindelijke kostprijs van de autoverzekering.