Je hebt eindelijk je droomwagen gevonden. Niet te groot, niet te klein, voldoende sportief, voldoende Pk’s, een laag verbruik, geschikt om op vakantie te gaan. Ruimte voor je gezin. Geen emotionele aankoop, maar goed beredeneerd. Precies wat je altijd al nodig had, niet meer.  Je huidige wagen is aan vervanging toe, te duur in onderhoud en op dit ogenblik heeft hij nog een mooie inruilwaarde, nu nog even de autolening berekenen.

Je wil je eigen middelen niet investeren, een beetje reserve houden. Dus een autolening. Liefst met taksen inbegrepen of de verzekering van het eerste jaar. En met zo weinig mogelijk administratieve rompslomp, via internet, niet eerst een afspraak met een makelaar, gewoon nu al een idee hebben. Op een makkelijke manier weten wat je precies elke maand zal afbetalen en of je aankoop mogelijk is. Er is nog niets beslist, je vergaart en bestudeert nodige informatie.

Kijk dan eens op het internet, google “autolening Beobank”. Je kan daar dadelijk een simulatie maken waarbij je het te ontlenen bedrag zelf instelt en dan voor elke looptijd tot 84 maanden (7 jaar) het bedrag van de maandelijkse aflossing ziet. Zo eenvoudig is het.

Zijn er dan beperkingen? Natuurlijk, deze simulatie geldt enkel voor nieuwe wagens, hoewel je uiteraard ook een lening kan krijgen voor tweedehandswagens. Het minimum bedrag is 2.500 euro en het maximum is 30.000 euro, je kan tot 110% van de nieuwwaarde lenen en het aanbod is enkel geldig voor particulieren. Bij de Beobank (het oude Citybank) kan je een autolening berekenen via de website van hen.

Website Beobank